Renovating a Warehouse

This was one of the most interesting projects that the 26 girls got involved in and came up with creative ways of turning a warehouse in to a youth centre. The warehouse is located around SarBet in a church compound and mainly served as a storage space for properties owned by the church. the main idea was to transform the warehouse into a more active, inviting and comfortable space that serves as a Youth Centre for young adults. The girls divided into groups and came up with different ideas and approaches to solve the problems they observed from their site visit. The major setbacks within the project area includes erosion of the soil due to the river that flows by the site, flooding during the rainy season, unpleasant smell due to the unclean river and the unsafe side walk that leads up to the warehouse. The winning project has proposed internal spaces within the different activities such as a cafeteria, gym, library, music room and also office spaces. They have also tried to tackle the problems related with erosion by proposing a sustainable and environmental friendly solution(gab ion). The final proposal considered the user group, the cost for renovation and the contextual setting.

               The new design                                                           The existing one

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s